Deontic past NLP of Natural Language Processing toe om relevante informatie uit een massa van documenten te halen. Zowel standaarden, regelgevende beleidsinformatie en technische documenten worden verwerkt om compliancy-inzichten te destilleren. Hiermee kunnen bijvoorbeeld designs correct worden uitgevoerd, of kan de veiligheid in een simulatie worden bijgestuurd. 

"Met iOmega aan boord voelden we ons gesteund en begeleid op weg naar een overtuigend technisch dossier. Marc's expertise en toewijding maken het verschil."

Stephen Lernout, Deontic

De technologische motor van het Deontic platform bestaat uit een supersnel en precies informatie-retrieval systeem. Verschillende algoritmen gebaseerd op Machine Learning en Large Language Models (LLM’s) liggen aan de basis. Specialisten op dit gebied kunnen de resulterende concrete informatie direct omzetten in compliancies.

Door focus op betrouwbaarheid van de resultaten, alsook het quasi real-time aanreiken ervan worden diensten zonder tussenkomst van de menselijke beslissingen, ook realistischer. Dit is een stap in de richting van ‘compliancy as code’, welke autonome beslissingen mogelijk zullen maken.

Deontic werkte samen met iOmega om de innovaties op klare wijze in een dossier te vatten. Dit resulteerde in een succesvolle subsidie-aanvraag.