Crodeon ontwikkelt hardware met bijhorende embedded software volledig met eigen mensen. Het bedrijf is fier een puur ‘Made in Belgium’ label op ieder toestel, de Crodeon Reporter, te kunnen aanbrengen daar de productie in België wordt uitgevoerd. Crodeon levert tevens een clouddienst aan, zodat de gebruiker quasi onmiddellijk met zijn toepassing van start te kan gaan. Een echte plug-and-play ervaring in het IOT-landschap is immers wat vele klanten zoeken. In de toekomst wil Crodeon het IOT-merk zijn voor klanten in heel Europa.

"iOmega thinks along with you and brings new insights. "

Jonathan Sercu, Crodeon Technologies

In dit project werkt Crodeon een universele hardware uit, inclusief de robuuste behuizing en aansluitingen. Verder zal het bedrijf, afhankelijk van een aantal opties gekozen door de klant, de firmware automatisch aanmaken en op het toestel downloaden. Nog een aantal andere innovaties maken de oplossing uniek.

Het innovatietraject zal Crodeon Technologies op de kaart zetten als de IOT-speler die het anders aanpakt: de IOT-gebruiker wordt namelijk volledig ontzorgd en dient geen dure pre-investeringen te doen om van start te gaan. Samen met iOmega werd dat basisidee uitgewerkt in een mooi haalbaar stappenplan tot technische ontwikkeling.