Grizit is een startup die effectieve onderhouds-oplossingen aanreikt. Deze worden eind-tot-eind uitgewerkt volgens een Maintenance 4.0 principe; namelijk de mens, die het onderhoud uitvoert of stuurt, wordt bijgestaan door digitale technieken. Het resultaat is een Return on Uptime.

Middels een Intelligente Smeernippel wordt gezorgd voor een digitale ondersteuning en controle tijdens manueel smeren, evenals het capteren van machinedata.

"Marc is a real sparring partner in translating our innovations."

Rohalt Degeest, Grizit

In dit project werkt Grizit aan een oplossing om manuele smeringen correct uit te voeren terwijl de smeertechnicus op het moment zelf wordt geïnformeerd en de onderhoudsmanager alle actie kan overzien. Een IOT-model met sensoren en cloud-platform vormen de ingrediënten van de oplossing. Hiertoe wordt met IOT-Things samengewerkt.

In de toekomst wil Grizit deze basis-oplossing blijvend kunnen verrijken en variëren met additionele sensoren en platform features. Mens en techniek worden optimaal ingezet in het onderhoud met een reëele Return on Uptime (RoU) van het machinepark.

De aanpak Grizit is baanbrekend daar gebruikt gemaakt wordt van minuscule sensoren verborgen in de smeernippels en smeerkop. 

Tezamen met iOmega werden de uitdagingen uitgewerkt, weerlegd en verfijnd. De business werd binnen een brede markt-context getoetst. Dit resulteerde in een overtuigend dossier voor een VLAIO-ontwikkelingsproject.